Verkoopstyling

Wat is verkoopstyling?

Verkoopstyling is een vak en betekent simpelweg het verkoopklaar maken van huizen.
Het is er op gericht om met zo min mogelijk middelen een huis optimaal te presenteren voor een zo groot mogelijke doelgroep.
Door uw huis een neutrale uitstraling te geven hoeft de koper niet door de inrichting heen te kijken. De koper wil zich voor kunnen stellen hoe zijn meubels zullen staan in uw huis.
Vergeet niet: de potentiële koper wil uw huis kopen en niet uw sfeer of inrichting.

Waarom verkoopstyling?

In landen als Engeland en de Verenigde Staten is men al veel langer bekend met het concept ‘Home Staging’ oftewel ‘verkoopstyling’.
Verkoopstyling is een bewezen concept, het vergroot uw kansen om uw huis sneller en tegen een hogere prijs te verkopen.
Het optimaal presenteren van uw huis kan namelijk dé doorslaggevende factor zijn voor de potentiële koper om uw huis te kopen en niet dat van de buren.

Het klinkt logisch maar het komt nog vaak voor dat er in de presentatie een aantal zaken over het hoofd worden gezien waardoor uw huis de concurrentiestrijd kan verliezen.
Het gaat verder dan poetsen, een bloemetje plaatsen of schuiven met meubels.
Achter iedere etalage zit immers ook een hele marketing strategie en wordt met de grootste zorg ingericht, ditzelfde geldt ook voor uw huis.

Uit onderzoek is gebleken dat huizen die door een verkoopstylist zijn aangepakt aanzienlijk meer kijkers trekken. Bovendien worden maar liefst 70% van de woningen die langer dan anderhalf jaar te koop staan, binnen 3 maanden verkocht na een verkoopstyling.
Tevens blijkt dat de koper veel moeite heeft om door uw huidige inrichting heen te kijken, wat uw kans op de verkoop van uw huis aanzienlijk doet verminderen.
Een verkoopstylist is in staat objectief en door de ogen van de koper naar uw huis te kijken. Hierdoor worden alle sterke punten in uw huis extra benadrukt.

De presentatie van uw huis is van cruciaal belang!

Veel gestelde vragen en opmerkingen

“Mijn vrienden vinden mijn huis al mooi!“

Uw huis is ongetwijfeld ook erg mooi! Des te meer reden om deze schoonheid aan anderen te laten zien. Een verkoopstylist weet de sterke punten van uw huis extra te benadrukken.

“Kan ik ook alleen advies krijgen?“

Alles kan! YES! Styling wil u zo goed mogelijk van dienst zijn. Stuur een brief, een telegram of gewoon een mailtje. Laat mij in ieder geval iets weten. Kijk ook even bij diensten.

“Ze moeten maar door de inrichting heen kijken!“

Als u uw auto wilt verkopen zorgt u ervoor dat deze even door de wasstraat gaat en van binnen mooi schoon is. Bij een sollicitatiegesprek trekt u mooie kleding aan, spuit een lekker geurtje op en ziet u er netjes en verzorgd uit. Maar bij de verkoop van een huis: “moeten de kopers maar door de inrichting heen kijken?!“ Dit is toch vreemd? Waarom krijgt uw huis niet de aandacht die het verdient? Mensen hebben blijkbaar veel moeite om door uw spullen heen te kijken.

“Verkoopstyling is hartstikke duur!“

Gelukkig valt dat reuze mee. Sterker nog; voor ieder budget zijn er mogelijkheden! Ik ben er al voor een paar tientjes! Stelt u uzelf eens de vraag wat u liever doet. Een verkoopstylist aan het werk zetten of de vraagprijs met duizenden euro’s verlagen? Als uw huis alleen een puntje op de i nodig heeft bent u uiteraard ook weinig geld kwijt. Bespaar u zelf alvast een postzegel, vul het contactformulier in en ik leg u uit wat ik voor u kan betekenen. 

“Een beetje opruimen en schuiven met meubels? Dat kan ik zelf ook wel…“

Dat klopt! Maar dan moet u wel weten waar u op moet letten om een optimale presentatie te krijgen. En daar schort het nog wel eens aan. Er zijn ook verkopers die dit zelf in de vingers hebben. Deze mensen wens ik uiteraard net zoveel succes toe als ieder ander tijdens de verkoop. Zij hebben mij waarschijnlijk niet nodig. Ik richt me op de mensen die juist niet weten hoe of wat.

“Waarom moet ik voor YES! Styling kiezen?“

Het beste antwoord op deze vraag leest u bij recensies. Ik kan veel over mezelf vertellen maar de ervaringen van mensen zijn veel belangrijker.

“Zorgt verkoopstyling dan echt voor zulke grote verschillen?“

Ja. Natuurlijk heeft het ene huis wat meer aandacht nodig dan het andere maar over het algemeen zijn de verschillen tussen vóór en ná een styling altijd zichtbaar. Sommige zaken zijn zo klein dat ze voor het oog nauwelijks opvallen maar overal zit een gedachte achter. Kijk eens bij portfolio en zoek de verschillen. 

“Hoe kijkt de makelaardij tegen een verkoopstylist aan?"

Er zijn (gelukkig) steeds meer makelaars die de meerwaarde van een verkoopstylist erkennen! Ik heb contact met diverse makelaars in de regio en wij werken ook naar tevredenheid samen. Vraag uw eigen makelaar gerust hoe hij/zij tegen een verkoopstylist aankijkt. U mag de makelaar gerust attenderen op mijn website, graag zelfs!

"Hoe lang duurt een styling?"

Dat is voor ieder huis anders. Een gedateerd huis zal iets meer aandacht nodig hebben dan een nieuw, modern huis. Vaak is de staat van onderhoud al een belangrijke factor. Uitgaande van een normaal rijtjeshuis met normaal onderhoud, dan ben ik in een paar uurtjes wel een heel eind klaar. Het valt allemaal best mee. Maar waarom neem je niet gewoon even contact met me op? Ik kan je het persoonlijk veel beter uitleggen dan in een klein stukje tekst.

“Mijn huis verkoopt zichzelf wel…“

De markt is momenteel gunstig en huizen staan gemiddeld korter te koop dan ten tijden van de kredietcrisis. Als uw huis hierdoor mogelijk sneller verkoopt bedenk dan dat dit waarschijnlijk ook voor de concurrentie geldt. Dit doet dus niets af aan het feit dat u de concurrentiestrijd moet winnen.

"Ik wil géén VT wonen huis"

Dat krijgt u ook niet. Ik hoor vaak dat mensen niet op een VT wonen huis zitten te wachten. En terecht, ik kijk naar de optimale presentatie van uw huis met het oog op de verkoop. Bij VT wonen worden huizen (en vaak alleen de woonkamer en/of keuken) sfeervol ingericht zonder oogmerk tot verkoop. Dat is iets heel anders. Ik houd overigens wel van het programma, maar dat terzijde.

“Komt mijn huis in aanmerking voor een styling of is het al goed zo?“

Goede vraag! Er zijn namelijk huizen die absoluut geen verkoopstyling nodig hebben en al goed gepresenteerd zijn. Twijfelt u of uw huis een styling nodig heeft, pak de telefoon en bel me! U krijgt een eerlijk antwoord want goed = goed. Als ik niets voor u kan betekenen heeft uw huis geen styling nodig en is het al klaar voor de verkoop!

"Mijn vraag staat er niet bij...."

Geen paniek! Stuur even een berichtje en ik beantwoord al uw vragen. Geheel vrijblijvend uiteraard.

"Ik ben nog steeds deze pagina aan het lezen...."

Dan kan het niet anders dan dat u geinteresseerd bent! Ik verwacht nu eigenlijk dat u contact met mij opneemt. U krijgt er geen spijt van,

YES! Verkoop- en Interieurstyling
Meerhoven, Eindhoven

+31 (0)6 25023017
info@yes-styling.nl

K.v.K. 66704820
BTW NL 141225178B01